Naslovnica » Vicevi » Vic: Ode Srbin u Crnu Goru na more i dole upozna Crnogorca

Vic: Ode Srbin u Crnu Goru na more i dole upozna Crnogorca

Ode Srbin u Crnu Goru na more i dole upozna Crnogorca. Ispričaju se oni o svemu i svačemu, i na rastanku reče Crnogorac: ‘Ajde, molim te, vidi je l’ ima neki posao za mene u Beogradu, al’ da je dobro plaćen i da nije težak. Obeća njemu Srbin da će uraditi sve što bude u njegovoj moći. Prošlo mesec dana, ne javlja se Srbin. Zove njega Crnogorac da ga pita ima li šta, Srbin kaže da nema još ništa. Prošlo još mesec dana, Srbin i dalje ništa ne javlja. Prošao i treći mesec, i javlja se Srbin Crnogorcu: Našao sam ti posao, noćni čuvar, nije teško, plata 1.000 evra. Obraduje se Crnogorac (kako i ne bi): Super, baš ti hvala. Nego, ‘ajde ti nađi nekoga da to radi za 500 evra, a onih drugih 500 pošalji meni.

Pročitaj dodatno!
Vic br.1: Kaže Mujo svojoj ženi Fati: Pozvao sam jarana Hasu na večeru. Fata poludi i drekne: Molim? Kuća je u neredu, nisam bila u kupovini, nisam ništa oprala, svi tanjiri su nedelju dana prljavi i ne kuva mi se uopšte! Znam sve to, bolan, nego budala hoće da se ženi pa da mu pokažem kako je u braku!

Vic br.2: Mladenci došli stanovati kod mladinih roditelja. Već prvog dana njen brat prvi siđe na doručak. Mama, jesu li seka i njen muž još uvek u sobi? Jesu. Ja mislim. Nema ti šta da misliš! Doručkuj brzo i gubi se u školu! Kad se popodne vrati iz škole, dečak ponovo pita: Mama, da li su seka i zet još u sobi? Jesu. Ja mislim. Nema šta ti da misliš! Sedi tu ručaj i šuti, a posle se možeš ići igrati! Kad se predveče vratio kući, odmah upita: Da li su seka i zet sišli? Još nisu! Ja mislim. Dobro, ajde da čujem šta to misliš! Pa eto, sinoć sam čuo kad je seka rekla zetu da ode u kupatilo i donese vazelin. Pa sve nešto mislim da zet nije greškom uzeo moj super lepak koga nema na polici, a vazelin je i dalje na polici. (Vicdana.rs)

error: Content is protected !!